Terápiák

Holisztikus Manuális Gyógyászat

A manuális gyógyászat eszköztára a páciens aktuális problémájának és egyéniségének figyelembevételével

Több, mint 25 éve működő magánpraxisomban a manuális medicina különféle ágazatait használom és ötvözöm a páciens aktuális problémájának és egyéniségének figyelembevételével. A manuális gyógyászat eszköztárával és egyéni adaptációjával támogatom a páciens testi-lelki-szellemi szintű gyógyulási törekvéseit. Több szinten érintve a fizikai testet – az erőteljes izom-izület mobilizáció-manipulációtól  ( 1-5 kg terhelés ) indulva hatunk az emberi test mozgékonyságára, stabilitására, erőnlétére, jólétére.

Az itt alkalmazott módszerek a következőek: Barvicsenko-féle manuálterápia,Trigger Pont Terápia, Anatomy Trains, FRSB-terápia, Richelli-féle instrumentális manuális terápia, McKenzie módszer, Taping-Kineziotaping, lumbális szegmentális stabilizáció, gyógytorna,jóga, pilates.

A gerinc- és végtagizületek, az ezeket áthidaló izom-izompólya rendszerek direkt és indirekt változását idézhetjük elő ezen eljárások kombinációjával. A gerinc mobilizáció, a végtagizületek mobilizáció-manipulációja, az izomcsomók-trigger pontok kezelése, az izompólyák, fascia meridiánok feszültségeinek oldása vagy tónusfokozása, továbbá a specializált aktív gyakorlatok  ideális lehetőséget teremtenek a test izomegyensúlyának visszaállítására.

Gyógyító-öngyógyító hangolás

Lágyabb, finomabb ( 5-30 g  terhelés ) érintést alkalmazva , a kötőszövetre gyakorolt hatáson keresztül a zsigeri szervek mobilizációja és az idegrendszer, valamint az általa beidegzett struktúrák gyógyító-öngyógyító hangolása történik meg a fizikai síkon. Ezekben a gyengéd terápiás beavatkozásokban, – craniosacralis terápia és visceralis manipuláció -, a fizikai testet úgy kezeljük, hogy nemcsak a testi, de a lelki, szellemi komponenseket is elérjük és áthatjuk. Természetesen, az anatómiai-élettani bizonyítékokra alapozva érjük el ezen eredményeket. A zsigeri szervek ( máj, epehólyag, gyomor, vékony-vastagbél, hasnyálmirigy, lép, vesék, hashártyák ) manipulációja nemcsak az adott szerv optimális működését, de a hozzá csatolt csigolya vagy végtagizület mozgékonyságát, egészségét is befolyásolja.

Ezen túlmenően, ezzel az érintési szinttel energiaciszták felderítésével eljuthatunk olyan érzelmi blokkokhoz, elakadásokhoz, amelyek mélyen befolyásolják személyiségünk alakulását, érzelmi-hangulati életünket, viselkedésünket,  motívációinkat, életutunkat. A craniosacralis terápia magasabb szintjén a kötőszövet testi-érzelmi blokkjai oldásával (SomatoEmotional Release / SER folyamat ) mély lelki átalakulást élhet át a páciens. Ennek segítségével  tudatos szintre emelhetjük a tudattalanban raktározott jelen vagy korábbi életéből származó gátat okozó emléket. Természetesen a cél, ennek a negatív élménynek a feloldása.

Olyan információk válnak hozzáférhetővé a beteg számára, amelyek addig rejtve voltak a tudattalanban, segítve ezzel a gyógyulást

A kvantumgyógyászathoz kapcsolódó terápiás és önfejlesztő módszerrel,  Theta-healinggel , valamint különféle energiakezelésekkel az energiatesten hozhatunk létre változást ( 0-5 g érintés ).  A reikiben használatos chakratisztítások , a meridiánok energetizálása , az energiatest vektorainak rendezése mind hozzájárulnak az energiatest felfrissüléséhez. Theta-healinggel  a lelki-szellemi lény korlátozó hitrendszerének rehabilitációja történik meg.

A lágy érintéses terápiák mélyen ellazult állapotba hozzák a páciens idegrendszerét. Ezen keresztül hozzáférhetővé válnak olyan információk a beteg számára, amelyek addig rejtve voltak a tudattalanban. Így a páciens egy olyan új valóság létezését tapasztalhatja meg, amely nemcsak hogy serkenti a test öngyógyító mechanizmusait, de a lelki-szellemi megéléseit, tapasztalatait is felszínre hozza. Így segíti a holisztikus gyógyító az életre ébredést.

Normál- és eltérő fejlődésű csecsemők és kisgyermekek és családjaik terápiás megsegítése

Egy másik fejezetét jelenti terápiás utamnak, de egyre inkább kiteljesedettnek és komplexnek érzem: a normál- és eltérő fejlődésű csecsemők és kisgyermekek és családjaik terápiás megsegítését. Mára már az újszülöttek, koraszülöttek, csecsemők és kisgyermekek nemcsak mozgás, – de értelmi-,  érzelmi -,érzékszervi-,  szociális fejlesztése is történik. A korábban már részletezett terápiás kombinációk révén a korai fejlesztésben résztvevő kicsi páciensek egészségének a visszaállításában is kedvező eredmények mutatkoznak. 

A normál- és eltérő fejlődésű csecsemők és kisgyermekek korai fejlesztésében hosszú évekig dolgozva egy speciális – egyedi, korai fejlesztő protokollt hoztam létre. Ennek a bázisát az idegrendszeri érést serkentő terápiák adják. Mellette, az anyai testkontaktusra épülő játékos tornával tesszük érzelem-gazdaggá a tréninget.  Ez a mozgásfejlesztésen túlmenően értelmi fejlesztést jelent és érzelmi kötődést is biztosít az anya-csecsemő illetve az egész család számára. 

A craniosacralis terápia csecsemők  és kisgyermekek kezelésére is hatékonyan alkalmazható. Segítségével az újszülött, csecsemő vagy kisgyermek táplálási-, emésztési problémái, közérzete, hangulata, immunrendszere javítható, mozgása, beszéde fejleszthető vagy idegrendszerében észlelhető funkcionális problémák  kezelhetőek – csak néhányat kiemelve a számtalan lehetőség közül.

A holisztikus manuális gyógyítás segítségével újrateremtődhet az egység test-lélek-szellem szinten a gyógyulni vágyó emberben.

Mottóm: Bízz a folyamatban!, amely Dr John Upledgertől, a craniosacralis terápia atyjától származik. Trust the process ! „ . Továbbá,  Hippokratész-i esküm óta a  nil nocere, soha ne árts! alapelvet követem. Ezen alapelvek mindenkori figyelembe vételével és a terápiás jelenlétem megtartásával, tudásom egyénre adaptálásával törekszem segíteni a pácienseimet.